CarWise Releasedag 2018 – verslag

Op 20 maart jl. waren alle LeaseWise klanten van CarWise uitgenodigd voor de 13de releasedag ‘LeaseWise’, welke voor de 3de maal op rij werd georganiseerd bij Van der Valk Hotel Almere. De dag is net als de voorgaande edities druk bezocht, we passeren nog steeds de magische grens van 200 bezoekers van meer dan 100 verschillende bedrijven.

Na de ontvangst met koffie, begon de dag met 2 parallelsessies, waarvoor klanten zich van tevoren hadden ingeschreven. De ene ging over Financial lease ontwikkelingen en de andere over de ontwikkelingen van AutoDisk op het gebied van Online calculeren. Op beide sessies werd enthousiast gereageerd.

                     

Na de lunch ging de dag verder met een centrale sessie. René Fabrie gaf een korte analyse van de brancheontwikkelingen en de huidige situatie in de markt, gevolgd door een aantal belangrijke kerngegevens. Vervolgens heeft Ed Fhijnbeen een duidelijke beschrijving gegeven over de AVG-wetgeving en hoe CarWise hiermee omgaat. Na deze presentatie bleek de informatie heel nuttig te zijn geweest voor de meeste klanten. CarWise neemt haar klanten in deze bij de hand en dat wordt gewaardeerd.

Alain Snel van AutoDisk heeft een presentatie gegeven over WLTP. In een paar korte voorbeelden zet Alain duidelijk uiteen wat voor impact de nieuwe hogere CO2 waardes op de nieuwprijs van een auto kunnen hebben. Dat is helaas nog niet het grote ongemak, want dat zit vooral in de onduidelijkheid die er in het offerte-stadium zit. In tegenstelling tot nu het geval is kunnen opties elkaars CO2 uitstoot beïnvloeden. Alleen fabrikanten kunnen van een samengestelde auto exact bepalen hoe en wat, maar voor onafhankelijke dataleveranciers is dit in de nieuwe situatie onmogelijk. Wederom wordt middels een voorbeeld het prijseffect van een relatief kleine CO2 afwijking van 2 gram CO2 per kilometer uitgewerkt. Een lastig dossier dat voor iedereen impact gaat hebben.

Aan het eind heeft Ed Fhijnbeen de Roadmap van CarWise voor 2018 en 2019 laten zien.

Tijdens de afsluitende borrel waren tevreden geluiden en klinkende glazen het decor van de LeaseWise gebruikers, die zich in de staart van de namiddag nog aan een laatste rondje netwerken waagden.

Namens de organisatie danken wij klanten, sponsoren en medewerkers voor hun komst en inbreng op deze voor ons geslaagde dag.

 

 

Bekijk ook onze producten