CarWise koppelt verhuurauto’s aan deelautoplatform WeGo

Bron: Automotive Management – 26-1-2018

Verhuurplatform RentWise en deelautoplatform WeGo hebben een koppeling gemaakt. Dankzij die koppeling kunnen verhuurauto’s ook ingezet worden als deelauto. Op die manier kan de bezettingsgraad van een auto omhoog.  

“Het is nu nog of-of, maar door de koppeling niet meer. Een auto wordt óf ingezet als verhuurauto, óf als deelauto, niet allebei”, legt Fabrie uit. Het grote verschil is volgens hem dat deelauto’s connected zijn met een kastje en te openen met een app. “Verhuurauto’s zijn zo ver nog niet, maar daar wordt wel aan gewerkt. WeGo gaat voor klanten, die voor deze nieuwe toepassing kiezen, de hardware inbouwen.”

Als voorbeeld neemt hij dealerbedrijven. Die zetten auto’s in voor vervangend vervoer. “Een klant moet dan binnen de openingstijden een auto op komen halen. Als het een deelauto is, kan deze buiten het terrein worden klaargezet en kan de klant de auto ophalen wanneer hij wil, ook om 6 uur ’s ochtends, omdat de auto met de app te openen is”, aldus Fabrie.

De behoefte aan de koppeling met deelplatform WeGo komt ook van de dealerbedrijven. “Diverse dealers die bij CarWise gebruiker zijn van de RentWise-module, zien deze koppeling wel zitten.”

Wat betreft de kosten is Fabrie helder: bij CarWise kunnen klanten de koppeling als extra module afnemen. Bij WeGo moeten ze betalen voor de hardware en het gebruik van het platform.

Binnenkort start een pilot en in Q2 moet de autodeelmodule operationeel zijn.

Bekijk ook onze producten