CarWise gaat de grens over

Bron: Automotive Management – 23-3-2018 – Luberto van Buiten

‘Het was een zeer geslaagde dag’, aldus CarWise-directeur René Fabrie. CarWise, een ict-leverancier voor lease- en verhuurmaatschappijen, heeft zijn dienstverlening uitgebreid naar België. Na een mislukt avontuur tien jaar geleden, staan de seinen nu op groen.

“In 2007 zouden we met ons pakket RentWise Belgische dealers van Renault Rent faciliteren, maar dat kwam uiteindelijk niet van de grond. We hielden er wel een paar goede klanten in België aan over. En nu zijn we dus weer de grens over, met de leasetak van Van Mossel, ICLH”, vertelde CarWise-directeur René Fabrie tijdens het klantenevenement Releasedag. “En ditmaal met succes.”

Fabrie ging daar in op de ontwikkelingen binnen het bedrijf, waarbij hij ook het datalek van vorig jaar aanstipte. “Zoiets kost op dat moment heel veel energie, omdat je niet weet wat je overkomt. Maar we zijn nu wel veel beter in staat om de klantgegevens te beveiligen, we hebben er een belangrijke les uit geleerd. Laten we wel zijn, we waren ook niet de enige: helaas hoort het bij deze tijd.”

Het beveiligen van data is een kleine stap naar de GDPR, ofwel de nieuwe Europese wet voor het verwerken van klantgegevens. Edwin Fhijnbeen, de commercieel directeur van CarWise ICT, nam de ruim 200 aanwezige klanten tijdens het evenement in Van der Valk Almere mee langs de belangrijkste wijzigingen voor het beschermen en verwerken van klantgegevens. “In grote lijnen begrijpt iedereen wel wat er wel en niet mag, het gaat vaak om vergissingen. Even wat gegevens mailen van een klant. Hoe onschuldig het gebruik ook, het mag niet. Wij zullen daarom ook alle data die wij krijgen en die we niet direct nodig hebben voor het proces, verwijderen. Sta zelf ook stil bij welke gegevens je echt nodig hebt. Een bekeuring en adresgegevens zijn bijvoorbeeld niet noodzakelijk in het verkeer tussen u en ons.”

De Releasedag is een jaarlijks evenement van ict-leverancier CarWise, waarbij de brancheontwikkelingen en de ontwikkelingen binnen het bedrijf de revue passeren.

Bekijk ook onze producten